top of page

INFORMATIE

Wie mag er allemaal naar de Chiro komen?

Vanaf 6 jaar (eerste leerjaar) kan je lid worden in onze Chiro. Om te voelen wat Chiro inhoud, kan je altijd eens langskomen op onze startdag die in september valt. Je bent ook altijd welkom om tijdens een gewone Chiro-zondag  eens te proberen.

 

De Chiro bestaat uit 6 afdelingen, ingedeeld op leeftijd:

Mini's: 6-8 jaar (1-2 leerjaar)

Speelclub: 9-10 jaar (3-4 leerjaar) 

Rakwi's: 11-12 jaar (5-6 leerjaar)

Tito's: 13-14 jaar (1-2 middelbaar)

Keti's: 15-16 jaar (3-4 middelbaar)

Aspi's: 17-18 jaar (5-6 middelbaar) 

Wanneer is het Chiro? 

De Chiro begint zondag om 14u. Afhankelijk van de leeftijd is de chiro gedaan om:


- 17u00: Mini’s en speelclub
- 18u00: Rakwi's
- 18u00: Tito's, maar iedere laatste zondag van de maand wordt er samen gegeten. Dan is het chiro tot 18u30.
- 19u00: Keti's en aspiranten

Wat doen we zoal op de Chiro?

Om 14u gaan we met z’n allen van start tijdens de formatie (het vaste openingsmoment). Daarna start elke afdeling met zijn eigen activiteit en leiding tot het einduur, dat afhankelijk is per leeftijd.

Wat houden die activiteiten in? Dit is uiteraard verschillend qua leeftijd. Om je een idee te geven: quiz, zwemmen, beektochten, zotte sporten en spelen, knutselen, ruige spelen enz… Gedurende het hele jaar plant de leiding ook grotere activiteiten zoals fuif, quiz, eetfestijn, afdelingsweekends en nog veel meer. De ultieme climax is een tiendagen-durend bivak dat altijd in de maand juli plaatsvindt!

De maandprogramma's per groep kan je steeds terug vinden bij juiste afdeling op onze website. 

Tussen de activiteiten op zondag door, is er ook frisdrank beschikbaar aan €1 per flesje. Het is niet verplicht maar kan wel smaken na een uitputtende dag vol leuke activiteiten. Op dit moment kan er ook een koekje of snoepje geconsumeerd worden (zelf mee te brengen).

Keti’s en aspi’s eten wekelijks samen op de chiro na de activiteiten. Breng hiervoor ±€10 voor mee. Ook wanneer de tito’s samen eten (laatste zondag van de maand) wordt verwacht dat ze wat geld meebrengen. Dit zal altijd op het maandprogramma en/of op de website terug te vinden zijn.

Waar is Chiro Bornem gelegen?

Onze lokalen kan je vinden in het achterste gebouw op domein Kloosterheide. Dit domein is te herkennen aan zijn groene poort.

adres:

Chiro Bornem
Kloosterstraat 87
2880 Bornem

bottom of page